Щоб допомогти маленьким читачам запам’ятати правила дорожнього руху, а їхнім батькам – розповісти про небезпеки, які можуть чатувати на пішоходів, водіїв та пасажирів, у рамках Національної програми з попередження дорожньо-транспортного травматизму дітей та молоді вийшла друком дитяча книжка «1000 і 1 поворот».

Зі слів авторки, голови Національної програми з безпеки дорожнього руху «Traffic Challenge» Ольги Дробишевої, основний зміст книжки – гумористичні вірші на тему правил дорожнього руху, після яких подано пояснення, а також цікаві факти та ігри, за допомогою яких дитина може запам’ятати правило, поділитися ним зі своїми рідними і друзями.

Це друга частина спільного з видавництвом «Самміт-Книга» проекту. Перша книжка, зі слів авторки, стала своєрідним рекордсменом – виданням недержавного замовлення з найбільшим накладом в Україні – 100 тисяч примірників. Поширювалася вона безплатно. Проект активно підтримує Національна поліція, зокрема шкільні інспектори – учасники проекту «Шкільний офіцер поліції» в Києві, Одесі, Івано-Франківську і Львові.

Також учасники Національної програми з попередження дорожньо-транспортного травматизму дітей та молоді оголосили про старт Національного конкурсу для дітей «0 – бачність», журі очолить Леся Мудрак. Це конкурс для всіх дітей, писати можна в довільній формі. Головне – тематика: безпека на дорозі. Переможця оголосять після Нового року.

Джерело: БараБука.