Traffic Challenge  проводить безкоштовні навчання для школярів та студентів з рятування постраждалих у ДТП та безпечної поведінки на дорозі. Такі заходи Національний проект з попередження  дорожньо-транспортному травматизму дітей та молоді  організував в рамках Тижня з безпеки життєдіяльності, що проходить з 14 по 20 грудня.

«Якщо кожен пропустить через своє серце думку про те, що постраждалого, який знаходиться у стані клінічної смерті близько 3-х хвилин може бути врятовано з вірогідністю 75%, і що лише 15% людей гине у аваріях та катастрофах з причини травм несумісних з життям, а решта (тобто ПЕРЕВАЖНА БІЛЬШІСТЬ ) гине тому, що їм невірно, невчасно, невміло надали допомогу або зовсім не надали! Кожен з нас може опинитися в ситуації, коли потребуватиметься допомога або нам, або від нас залежатиме чиєсь життя. Саме усвідомлюючи все це, організатори Traffic Challenge  вважають, що у боротьбі з дорожно-транспортним травматизмом і смертністю дітей та молоді не менш важливим за вивчення ПДР є вивчення правил надання невідкладної допомоги», – зазначає авторка і координатор проекту Ольга Дробишева.

15 грудня на території центру продаж Керамік-сіті мережі «Агромат» відбувся відкритий майстер-клас для представників ЗМІ. «Ми спеціально постійно запрошуємо пресу на відкриті заходи, щоб створити інформаційну хвилю, яка підштовхне як громадськість, так і наші органи державної влади до усвідомлення необхідності введення цих знань у обов’язкову шкільну програму окремим предметом з максимально серйозним ставленням до нього», – додала Ольга Дробишева.

«Дуже важливо з розумом надавати першу допомогу. Головне – це Ваша безпека. Для того, щоб Ви не поповнили ряди постраждалих у ДТП перед наданням допомоги, першочергово треба виконати п’ять умов:

1) зупинись;

2) подивись навколо;

3) визнач можливі загрози для твого життя;

4) тримайся у безпечному місці;

5) приверни увагу інших людей.

І тільки після цього треба розпочинати діяти.», – так розпочав майстер-клас «Надання невідкладної допомоги при ДТП» Олег Картавий  – керівник «Центру спеціальної підготовки», тренери якого проводитимуть ці майстер-класи у школах в рамках проекту Traffic Challenge під час Тижня з безпеки життєдіяльності.

В цей самий період студентів у вишах навчатимуть навичкам рятування потерпілих у ДТП  спеціалісти з Тренінгового центру МЦ «Добробут».

Ольга Дробишева зауважила: «Дуже важливою для проекту є підтримка бізнесу – саме завдяки нашим партнерам, а окрім вище згаданих це ще компанії «ВОГ РІТЕЙЛ», «GRAWE UKRAINE» та  СЕО Club Ukraine, ми маємо можливість проводити безкоштовні заходи та роздавати подарунки.

Наприкінці занять учні та студенти проходитимуть невеличке тестування, за результатами якого найрозумніші та найуважніші отримуватимуть подарунки: білети у цирк «Кобзов», солодощі від ТМ «Ярич», а школярі молодших класів – книжки «1000 та 1 поворот».