11 листопада 2015. В рамках Національної програми Traffic Challenge  в столичному колежі №272 імені В. О. Сухомлинського провели показовий відкритий урок «Безпека дорожнього руху для наймолодших учасників».  Про правила поведінки на дорозі захопленим першокласникам спочатку розповідали представники правоохоронних органів, тренер з центру «Актив-Безпека» та переможець проекту «Голос країни» Антон Копитін, а ще були загадки та вікторини з призами від організаторів. На довершення на малечу чекали ще декілька приємних сюрпризів, а саме – знайомство з наймолодшим мотоциклістом України  Тімою Кулєшовим, якому щойно виповнилось 3 роки, а також спілкування та фотографування із найвідомішим байкером України за прізвиськом Сальвадор  Ашотом Арушановим.  Всі присутні на уроці діти отримали книгу-посібник з ПДР «1000 та 1 поворот», яка в рамках Traffic Challenge безкоштовно розповсюджується під час уроків з правил дорожнього руху у школах по всій Україні.    

Організатори заходу – всеукраїнський проект «Traffic Challenge» – Національна програма з попередження дорожньо-транспортного травматизму дітей та молоді, що проходить за ініціативи Благодійного фонду «Демократичний розвиток».

«Проведення таких уроків та розповсюдження книжок – це лише перший крок до нашої мети –  впровадити загальнообов’язкову освіту з ПДР у школах. Саме це стане головним ударом по травматизму і смертності від ДТП, які сьогодні лютують в Україні і щоденно забирають життя нашої молоді. А в більш довгостроковій перспективі ми прагнемо сформувати культуру поведінки на дорозі, виховуючи її з наймолодшого віку,» – впевнена Ольга Дробишева, ідеолог та координатор проекту Traffic Challenge, автор книги «1000 та 1 поворот».

Довідка

Національна програма Traffic Challenge проводиться за ініціативою Благодійного фонду «Демократичний розвиток» за участі Міністерства освіти і науки України, МВС України та МОЗ України. «Traffic Challenge» – це проект, що стартує під патронатом Кабінетом Міністрів України в рамках Тижня безпеки дорожнього руху, проголошеного Генеральною Асамблеєю ООН.
Національна програма з протидії та запобігання ситуацій з порушенням правил дорожнього руху Traffic Challenge спрямована на зниження дитячої і молодіжної смертності. Завдання програми Traffic Challenge полягає, в першу чергу, у формуванні культури поводження на дорозі та стимулювання високого рівня відповідальності дорослих учасників дорожнього руху (батьків) за допомогою маленьких і юних освічених активістів – дітей-пасажирів, дітей-пішоходів. Однією із головних подій першого етапу програми Traffic Challenge – є випуск і розповсюдження дитячого видання про правила поведінки на дорозі і основи безпеки учасників дорожнього руху під назвою «1000 та 1 поворот».