Міланія Ілларіонова, учениця 3 класу, СЗОШ №22 з Миколаєва зайняла ІІІ місце в Національному конкурсі “0-бачність” в категорії 1-4 класи. Дівчинка вигадала ціле містечко зі своїми казковими героями, але правила для всіх однакові, особливо якщо це правила дорожнього руху. 

Історія про Вантажівочку

В одному маленькому містечку жили самі різні машини. І майже всі жителі цього містечка жили дружно і щасливо: вони були  ввічливими і добрими, знали всі правила дорожнього руху і дуже поважали дорожні знаки та великого вчителя Світлофора. А чому всі жителі? Та тому що жив у цьому казковому містечку один неслухняний Вантажівка, який ні з ким не дружив, нікого не слухав і не хотів вчити правила дорожнього руху.

Багато разів через цього Вантажівку на дорогах міста ледь-ледь не траплялися аварії. Але машинки – жителі були настільки добрі і ввічливі, що не карали Вантажівку за його нестерпну поведінку.

Одного разу жителі містечка вирішили побудувати гараж для великої пожежної машини. Екскаватор викопав величезну яму для будівництва гаража. Дядечко Світлофор поставив біля ями чергового — знак «В’їзд заборонено», щоб машинки-жителі бува не зазівалися і не впали в цю величезну яму. І все б добре, та тільки наш непосида Вантажівочка (як ми вже говорили) зовсім не знав правил дорожнього руху і не поважав дорожні знаки. І тому в один вечір, коли Вантажівочка веселився на вулиці, він під’їхав дуже близько до небезпечної ямі, незважаючи на всі попередження знака-чергового, і, звичайно ж, звалився в цю яму.

Дуже перелякалися жителі містечка і поспішили допомогти нашому герою — недотепі. Дядечко Підйомний Кран витягнув Вантажівку з ями, добра тітонька Швидка Допомога заходилася заліковувати вм’ятини і подряпини, а дрібненькі легкові машинки взялися частувати його теплим машинним маслом. Побачив Вантажівочка як доглядають за ним усі мешканці містечка і стало йому так соромно, що він заплакав і звичайно ж все машинки взялися заспокоювати нашого героя і пробачили його.

І от як тільки наш Вантажівочка одужав, він відразу ж відправився в школу до дядечка Світлофору і почав вчити правила дорожнього руху і дорожні знаки. З тих пір всі жителі цього чудового містечка стали жити дружно і щасливо.

Авторська пунктуація і орфографія збережена.