18 травня о 18:00 на VІІ Міжнародному фестивалі «Книжковий Арсенал» (зал «Фарби») під час презентації проекту “25 років. Заповіти незалежності України” відзначать нагородою унікальну на українському книжковому просторі дитячу книгу про правила дорожнього руху “1000 і 1 поворот”.

Ініціатори нагороди – Державний комітет телебачення і радіомовлення України. Нагороду вручатиме авторці книги — голові ГО “Traffic Challenge” Ользі Дробишевій письменник Іван Драч.

Книга “1000 і 1 поворот” складається з двох частин і поки є єдиним в Україні виданням, в якому доступно, з гумором і у формі гри дітям пояснюються правила дорожнього руху. Цьогоріч дитячу програму Книжкового Арсеналу означили як  «Про читання і прочитання: читати і думати». Книга “1000 і 1 поворот” — це діалог авторки із наймолодшими читачами (і найнезахищенішими учасниками дорожнього руху) про важливі знання, які рятують життя.

Як показує Європейський досвід, системна повноцінна освіта з БДР — це ефективний та найдешевший спосіб протидії ДТП. В Україні ж поки такого підходу до системної освіти з БДР на державному рівні немає.

Тому Національна програма з попередження дорожньо-транспортного травматизму дітей та молоді “Traffic Challenge” наголошує на необхідності регулярного програмного виховання та якісної освіти з БДР.

Це дозволило б зменшити катастрофічну статистику смертності на дорозі (за даними МОЗ тільки за 2016 рік зафіксовано зростання кількості ДТП на 11,6%, за цей період у ДТП загинуло 1,4 тис. дітей віком до 18 років).

Книги “1000 і 1 поворот” розповсюджуються безкоштовно по всім школам і дитячим садочкам України за допомогою Національної поліції.

Під час нагородження Ольга Дробишева поспілкується з дітьми та подарує примірники книги з автографом.