Національна поліція України і телеком-оператор Київстар підписали Меморандум, в рамках якого запускається спільний соціальний проект “Пошук дітей”. Щорічно 30 серпня в усьому світі відзначають Міжнародний день пам’яті людей, що зникли без вісті. До цієї дати приурочено підписання Меморандуму.

Послуга, яка функціонує на базі СМС-повідомлень, допоможе правоохоронним органам використовувати можливості мобільної мережі для оперативного сповіщення про зниклих дітей. Повідомлення будуть надходити на мобільні телефони абонентів, які могли знаходитись поруч із місцем зникнення дитини.

Повідомлення містять інформацію про дитину, обставини її зникнення, посилання на сайт зі світлиною, а також контакти поліції, куди можуть звертатися потенційні свідки, які хочуть допомогти в пошуках.

“Сучасні технології дозволяють значно підвищити шанси на вдале завершення пошуків, і я радий, що наша компанія виявилася першою, хто запустив таку важливу ініціативу, як «Пошук дітей»”.- Наголосив президент Київстар Петро Чернишов.  Заступниця міністра внутрішніх справ з питань євроінтеграції Анастасія Дєєва вважає, що ключовим чинником у пошуках дітей є взаємодія правоохоронних органів і суспільства. “У США завдяки цій взаємодії знайти дитину вдається вже через кілька годин після одержання повідомлення про її зникнення. Там функціонує система сповіщення Amber Alert, коли суспільство, поліція та ЗМІ обмінюються оперативною інформацією. Кожен, хто під’єднаний до неї, одержує повідомлення з описом дитини й підозрюваного, тому може одразу відреагувати, зв’язавшись із поліцією. Чужих дітей не буває. Якщо в когось сталася біда, ми повинні об’єднуватися й допомагати”. – Підкреслила Анастасія Дєєва. 

Проект залучатиме небайдужих людей до процесу, а отже, прискорить пошуків зниклих дітей: “Розуміючи важливість проблеми пошуку зниклих дітей і тяжкість батьківської втрати, ми готові постійно застосовувати нові технічні рішення, які допоможуть стати на захист життя, здоров’я та інтересів кожної дитини”. – Зазначив заступник Голови Національної поліції Костянтин Бушуєв. 

Національна програма з попередження дорожньо-транспортного травматизму вважає це важливим кроком в питанні захисту дітей. Їхня безпека — найголовніший пріорітет і нашої громадської організації. Тому Traffic Challenge закликає усіх небайдужих поширюювати інформацію і таким чином допомогти рятувати життя. Адже це наша спільна мета.

“Пошук дітей” активується в абонентів автоматично та безкоштовно. Проект запускається в пілотному режимі з 15 вересня у Києві, а надалі його буде поширено на всі міста України.