Національна програма з попередження дорожньо-транспортного травматизму дітей та молоді “Traffic Challenge” оголошує про збір коштів та пошук партнерів по всій Україні для реалізації третього етапу своєї роботи під назвою “ДіяТи”, спрямованого на зниження кількості загиблих та травмованих у ДТП. 

Гасло цього етапу — “Дій”! Ми впевнені, що кожен з нас — має діяти. Незалежно від того, де Ти— за кермом чи переходиш дорогу. “ДіяТи” – це символ будь-яких змін, бо від Тебе особисто залежить все, що відбувається навколо. Ми закликаємо всіх об’єднуватись з нами та діяти за краще, безпечніше життя своє та тих, хто Тобі не байдужий. І ось до яких дій ми Тебе закликаємо:

  1.  “Дій. Спини себе.” Запис соціального музичного ролика “Стривай”.

  2. “Дій. Прояви себе”. Всеукраїнське одягання школярів у яскраві світлоповертаючі жилети.

  3. “Дій. Вчи себе та інших”. Розробка, випуск і розповсюдження ІІІ частини дитячої книги з БДР “1000 і 1 поворот”.

  4.  “Дій! ТиШоу!”. Створення та запуск регулярної радіо-передачі з БДР.

  5. “Дій. Слідкуй та виправляй”. Впровадження курсу “Відповідальні батьки” (серія тренінгів для педагогів, батьків, волонтерів, медичних та соціальних працівників, активної молоді) у 10 областях України.

  6. “Дій. Роби добро”. Проведення першого благодійного аукціону “Traffic blues”Кошти від аукціону будуть спрямовані на створення дитячого тренінгового центру з БДР.

Ми вважаємо, що низький рівень культури та освіти учасників дорожнього руху не дасть Україні вийти на якісно новий рівень безпеки на дорогах. Тож ми ЗА! те, щоб ґрунтовно взятись за підйом рівня культури учасників дорожнього руху. Ми ЗА! те, щоб дати нашим дітям якісно нову освіту з правил безпеки дорожнього руху.

І над цим ми продовжуємо працювати вже 3 роки. За цей час ГО “Traffic Challenge” встигли:

  1. Вперше в Україні провести дослідження оцінки вартості життя в Україні та сукупних збитків від ДТП за європейськими нормами.

  2. Запустити навчальну програму “Відповідальні батьки” – тренінги для майбутніх та молодих батьків з БДР.

  3. Випустити яскраві та веселі посібника з ПДР для дітей “1000 та 1 поворот”, які безкоштовно роздаються “Шкільними офіцерами поліції” в школах по всій Україні.

  4. Провести Національний літературний конкурс з БДР для школярів “0-бачність”.

За ці роки нас підтримали Міністерство охорони здоров’я України, Міністерство освіти і науки України та Національна поліція України. А також ми маємо підтримку світових консультантів, європейських експертів та фахівців з державного, бізнес та громадського сектору.

Національна програма “Traffic Challenge” проводиться в рамках 10-річчя дій з безпеки дорожнього руху, проголошеного Генеральною Асамблеєю ООН та підтримує світову кампанію ООН  #SafeKidsLives

Участь у проектах Traffic Challenge – це Твоя протиДія щоденній смертності та травматизму на дорогах України. То ж: Дій!

[tube]https://www.youtube.com/watch?v=1YSN-f3rcZM[/tube]