18 вересня о 15:00 в Музеї історії Києва відкривається особлива виставка картин про музику незвичайного українського художника, музиканта та актора Івана Денисенка (Іван Блюз) “Блюзові фрази”.

8 картин серії «Блюзові фрази» – один з найуспішніших художніх експериментів митця. Це унікальні в українському арт-просторі полотна, на яких зображені найвагоміші (на думку автора) музиканти та блюзові хіти. Автор ще за життя пропонував назву серії картин “Апостоли блюзу”.

На одній з картин «Knocking on heaven’s door» Іван, ніби щось передчуваючи, зобразив себе в образі журавля, який стоїть перед «небесними воротами». Того ж літа Іван Денисенко помер в Естонії на сцені під час концерту.

Іван Блюз почав малювати в трирічному віці. Його дудісь – відомий український художник Михайло Денисенко (1917-2001). Як художник Іван спеціалізувався на пейзажах, чимало з яких виконані в імпресіоністичній манері, а критики бачили в його картинах відлуння Ван Гога.

Юнаком Іван зацікавився музикою. Захоплення вилилось у справу життя. Іван Денисенко утворив гурт Ivan Blues & Friends, взяв псевдонім Іван Блюз. Музиканти записали 6 альбомів, два з яких – авторський блюз українською мовою, виступали на різних блюзових майданчиках в Україні і за кордоном.

7 з 8 картин серії «Блюзові фрази» після виставки в музеї будуть виставлені на благодійному аукціоні. Кошти від їхнього продажу підуть на закупівлю обладнання для проведення тренінгів з безпеки дітей та молоді на дорозі. Тренінги проводяться Національною програмою з попередження дорожньо-транспортного травматизму дітей та молоді “Traffic Challenge “.

У цьому проекті ще за життя Івана ми хотіли поєднати культуру та безпеку, що є прямопропорційно залежними поняттями. Адже чим вище рівень культури – тим більше люди цінують та поважають життя та комфорт інших людей. – Розповідає голова “Traffic Challenge” Ольга Дробишева. – Наша громадська організація навчає не тільки правилам, а, передусім, займається підвищенням рівня культури учасників дорожнього руху».

Унікальна виставка художника, який ні з гітарою, ні з пензлем не розлучався до кінця життя, триватиме лише два тижні – до 1 жовтня.

Музей Історії Києва

Вул. Б. Хмельницького , 7

Довідки за телефоном (044) 520 28 25

Безымянный-2pablo