Кількість автомобільних аварій в Україні продовжує зростати – за перші півроку в країні сталося 76 622 аварії, що на 4400, або 6%, більше порівняно з аналогічним періодом минулого року.

Такі дані статистики управління безпеки дорожнього руху Нацполіції

В середньому зараз відбувається 423 аварії на добу (замість 397 минулого року). Найбільший приріст ДТП у відсотковому співвідношенні стався в Миколаївській, Львівській та Тернопільській областях, а помітно знизилася аварійність лише в Луганській, Рівненській та Полтавській областях.

Причини аварій традиційні для останніх років: перевищення швидкості, порушення правил при обгоні, проїзді перехресть, їзда в нетверезому стані. У всіх областях, крім Сумської, Одеської та Дніпропетровської, стало більше ДТП з постраждалими, де причиною були погані траси.

Водночас найрідкіснішими причинами аварій поліція, як і в минулі роки, називає порушення ПДР погоничами тварин (один випадок за півроку), порушення правил буксирування (три випадки) і поява на дорозі п’яних пішоходів (43 випадки). Крім того, в деяких регіонах незначно зросла кількість ДТП, які сталися з вини дітей.

Нагадаємо, рівно місяць тому на українських дорогах з’явились перші наряди дорожньої поліції. А до кінця траси мають патрулювати майже 2600 поліцейських (324 патруля).