ВЧИ ПДР – РЯТУЙ ЖИТТЯ!

Київ. 5 листопада 2015. В рамках Десятиліття дій з безпеки дорожнього руху, проголошеного Генеральною Асамблеєю ООН, Благодійний фонд «Демократичний розвиток» за підтримки Міністерства освіти і науки України, Міністерства внутрішніх справ України та Міністерства охорони здоров’я України запускає масштабний всеукраїнський проект Traffic Challenge – Національну програму з протидії дорожньо-транспортному травматизму дітей та молоді.

IMG_3258

IMG_3283

IMG_3279

«Як відомо, дорожньо-транспортний травматизм є основною причиною загибелі дітей та молоді віком від 5 до 29 років в європейському регіоні. Рівень смертності в Україні в 3-4 рази перевищує показники західноєвропейських країн. Так, згідно з офіційними даними, за 9 місяців 2015 в Україні сталося 4 304 ДТП за участю дітей (це на 35% більше, ніж за аналогічний період минулого року), при цьому загинуло 154 дитини, а травмовано – 2 901 дитину. Щодня в Україні відбувається більш 470 ДТП, в яких гине близько 10 осіб. При цьому в кожному п’ятому ДТП страждає дитина. Тому ми взяли на себе завдання – запустити глобальний системний проект, культуроутворюючий в питаннях поведінки на дорозі. Цього року ми надрукували і починаємо поширення в школах навчального видання для початкових класів з ПДР «1000 та 1 поворот». Крім цього, по всій Україні для молоді масово будуть проводитися безкоштовні уроки для школярів початкових класів, а для старшокласників і студентів – тренінги з надання першої невідкладної допомоги при ДТП та з основ безпечної і захисного водіння », – коментує Григорій Шпак, голова фонду« Демократичне розвиток ».

«Глобальні проблеми вимагають кардинальних рішень, системного підходу та об’єднання зусиль. Тому ми знаходимося в стані постійної живої синхронізації наших дій з головними державними інститутами, що впливають на безпеку дорожнього руху – профільними Міністерствами, – повідомляє Ольга Дробишева, ідеолог та координатор проекту Traffic Challenge, автор книги «1000 та 1 поворот». – Ми поставили собі складні та амбітні завдання – впровадити обов’язковий курс освіти з ПДР у всіх середніх загальноосвітніх закладах України, і, таким чином, масово залучити грамотну активну молодь в роботу по запобіганню ситуацій з порушенням ПДР. Зрозуміло, це буде поетапна робота, в якій великі надії покладаються на громадськість. Тому я хочу звернутися до всіх, хто відчуває себе нашим однодумцем – приєднуйтеся до нас: пишіть в соціальні мережі, реєструйтеся. Нам потрібні активісти, ідейні лідери, волонтери, партнери та спонсори – ми відкриті до співпраці і раді кожному помічнику і всілякої підтримки! З нетерпінням чекаємо вас на фронті «боротьби за життя» на дорозі ».

Автори проекту Traffic Challenge впевнені, що юні пішоходи та пасажири, які знають ПДР і бажаючі жити в європейській культурній країні, обов’язково ускладнять можливість порушити ПДР дорослому, який звик так чи інакше це робити день у день, і вже не звертає на це увагу.
Проект Traffic Challenge здійснюється за ініціативою Благодійного фонду «Демократичний розвиток», за підтримки Міністерства охорони здоров’я України, Міністерства освіти і науки України, Міністерства внутрішніх справ, мережі АЗК «WOG», «GRAWE Ukraine», ТОВ «Перестройка», CEO Club Ukraine, « Агромат », медичної мережі« Добробут »,« Карта міста безпечного для дітей », тренінгових центрів «Актив-Безпека» та «Центр спеціальної підготовки ».

Головним діловим інформаційним партнером Traffic Challenge виступає ІА «ЛІГАБізнесІнформ». Інформаційні партнери: WOMO, «Автоцентр», Перший Автомобільний телеканал, КНК-медіа, Грамотійка, Ukrainian Building Community.

Більше інформації про проект Traffic Challenge і детальна програма заходів:

http://trafficchallenge.com.ua
https://www.facebook.com/TrafficChallenge
https://vk.com/trafficchallenge

Прес-служба проекту Traffic Challenge
press@trafficchallenge.com.ua
050414 91 36