rel-2

Національна програма Traffic Challenge об’єднує зусилля з проектом «Карта міста безпечного для дітей», над яким працює Архітектурна група інституту «МіськЦивільПроект» під керівництвом Ганни Астауловой-Ільницької та проектом Ukrainian Building Community з метою створення максимально безпечного середовища для дітей.

З ініціативи Благодійного фонду «Демократичний розвиток», за підтримки Міністерства освіти і науки України та Департаменту ДАІ МВС на початку жовтня 2015р. стартував підготовчий етап Національної програми з попередження дорожньо-транспортного травматизму дітей та молоді Traffic Challenge, яка запуститься на Тиждень безпеки дорожнього руху по всій Україні. Профілактика дитячого дорожньо-транспортного травматизму – проблема всього суспільства, що вимагає комплексного підходу та включає в себе не лише навчання дітей правильної поведінки на дорогах, а й створення безпечного простору для руху маленьких громадян на вулицях міст. У рамках програми буде видано посібник для дітей з ПДР, поширення якого планується в школах по всій Україні та охопить понад 100 міст і 1500 шкіл. Крім того, для школярів і студентів заплановані спеціальні уроки, тренінги та семінари, гаданий охоплення – більше 1,5 млн. чол.

У рамках проекту «Карта міста, безпечного для дітей» передбачається створення єдиного порталу з інтерактивною картою Києва, на якій буде відображена інформація про безпечні, комфортні та найцікавіші місця для руху дітей не тільки в супроводі дорослих, а й самостійного руху. Згодом цей досвід можна буде застосувати в інших містах України.

«Ми поставили собі складні і амбітні завдання – впровадити обов’язковий курс освіти з ПДР у всіх середніх загальноосвітніх закладах України, і, таким чином, масово залучити грамотну активну молодь в роботу по запобіганню ситуацій з порушенням ПДР. Зрозуміло, це буде поетапна робота, в якій великі надії покладаються на громадськість, – повідомляє Ольга Дробишева, ідеолог та координатор проекту Traffic Challenge, автор книги «1000 та 1 поворот». – Тому я хочу звернутися до всіх, хто відчуває себе нашим однодумцем – приєднуйтесь до нас: пишіть в соціальні мережі, реєструйтеся. Нам потрібні активісти, ідейні лідери, волонтери, партнери та спонсори – ми відкриті до співпраці і раді кожному помічнику і будь-якій підтримці! З нетерпінням чекаємо Вас на фронті «боротьби за життя» на дорозі ».

«Кожен зареєстрований користувач зможе в інтерактивному режимі самостійно наносити безпечні, комфортні та цікаві місця і об’єкти для дітей на карту, подаючи заявку і, по можливості, прикладаючи фотографію для наочності. Представлені на сайт заявки будуть оброблятися модератором, і з’являтися на Карті у вигляді певних умовних позначень. Надалі плануємо додати позначення небезпечних місць для дітей і сприяти їх усуненню ». – Прокоментувала Ганна Астаулова-Ільницька.