В Україні завершився перший етап Всеукраїнського проекту Traffic Challenge – Національної програми з попередження дорожньо-транспортного травматизму дітей та молоді. Результати перого этапу були надані під час прес-конференції в прес-центрї ІА “ЛІГАБізнесІнформ” .

За словами авторки книги “1000 та один поворот”, ініціатора та координатора програми “Traffic Challenge” Ольги Дробишевої, програма, що стартувала в рамках десятиріччя дій з БДР має на меті скорочення смертності та травматизму від ДТП.

Ольга Дробишева заявила: “Для нас принципово важливо, щоб всі діти мали рівні права у отриманні знань з ПДР та невідкладної медицини, бо ці знання  – це “життя або смерть”, бо ці знання – це наше з Вами сьогодення та майбутнє, бо це те, на скільки ми – українці адаптовані до життя цивілізованому світі. “, – заявила Ольга Дробишева. “Ми маємо ставити собі важкі та амбітні завдання: цьогоріч у Норвегії жодна дитина не загинула у ДТП, за 5 років до 2020 року ми маємо вийти на такий самий показник в Україні. Але тільки всі разом доклавши зусиль: і суспільство, і бізнес, і держава, бо для цього потрібні і велика воля, і значні кошти, і “тверда рука”

Начальник відділу профілактики управління безпеки дорожнього руху департаменту превентивної діяльності Національної поліції України Тетьяна Волошина повідомила, що з початку року на дорогах в України трапилось 5 550 ДТП за участю дітей. В результаті дорожньо-транспортних пригод постраждали більше 3,5 тис. дітей, загиноули – 200 дітей.

За її словами, якщо завдяки проекту було врятовано хоч одне життя дитини, то заходи буди не даремні. “Дуже бажано, щоб безпека дорожнього руху підтримувалась, передусім, державою “, – підсумувала вона​.

 

 

Голова Фонду “Демократичний розвиток”, Григорій Шпак, зауважив: “Вже більше 2,5 років країна знаходиться у постійному стресі. Проект Traffic Challenge – це ковток свіжиго повітря, коли ми перефокусувалися на найважливіше (на наших дітей) та згадали про їхні потреби, про їхнє здоров’я та щастя. А у відповідь ми отримали щирі та променисті дитячі посмішки, та невимірний заряд щастя. Саме тому Фонд “Демократичний розвиток” не зупинятиметься та продовжуватиме активну діяльність в цьому напрямку не зважаючи на всі бюрократичні труднощі та попри військові події та економічні негаразди в країні.”

Звіт TrafficChallenge за 2015 рік: