«Сьогодні набагато більше людей споживають алкоголь за кермом, бо розуміють, що просто так їх не можуть зупинити»

За перші 5 місяців 2016-го року в Україні сталося близько 60 тисяч ДТП, у яких загинули понад 1200 людей. Це офіційна статистика. Неофіційно кількість дорожньо-транспортних пригод є більшою: часто порушники намагаються полюбовно залагодити конфлікт на дорозі, не викликаючи поліцію. Відповідно, інформація про подію не потрапляє до правоохоронців. Окрім того, в нашій країні не провадиться підрахунок збитків від дорожніх пригод, оскільки через багато факторів назвати об’єктивні цифри неможливо. Неофіційні зарплати, відсутність обов’язкового страхування життя звужують підрахунок збитків лише до майна, не враховуючи цінність людського життя, вартість якого, як це не дивно, підрахована на Заході, але не в нас. Аби зменшити кількість ДТП на дорогах, кількість смертей, підрахувати вартість життя учасників дорожнього руху в Україні, з минулого року діє Національна програма із запобігання дорожньо-транспортному травматизму Traffic Challenge, яку підтримує український уряд. Громадські активісти навчають ПДР дітей та аналізують ухвалені Радою закони.

В інтерв’ю «Главкому» координатор програми Ольга Дробишева розповіла, яких законів у сфері ПДР потребує країна найперше; чому без зміни законодавства розпіарена Аваковим автоматична система фіксації порушень ПДР не діятиме; а також про те, як діти можуть вплинути на дорослих, що часто порушують правила дорожнього руху.

Яка першопричина ДТП, які стаються в Україні?

Причин багато. Не можна вирізнити якусь одну, найголовнішу. Якщо бути чесними  відвертими, то Україна не посідає перше місце у світі за рівнем ДТП.

Далі читайте на http: glavcom.ua

Автор: Михайло Глуховський.