Вивчати дорожні правила весело і просто. Таке завдання дитячої книги „1000 і один поворот”, написаної спеціально для маленьких учасників дорожнього руху. Авторка книги, голова Національної програми з безпеки дорожнього руху Traffic Challenge Ольга Дробишева впевнена, що за допомогою цієї книги діти краще сприйматимуть правила дорожнього руху, стануть обачнішими, а батькам буде легше розповісти своїм дітям про небезпеки, які чатують на пішоходів і водіїв та пасажирів, адже діти є найбільш незахищеними учасниками дорожнього руху.

«Книга традиційно складається з гумористичного контенту – це віршики на тему правил дорожнього руху, потім йде пояснення, а також є цікаві факти та ігри, за допомогою яких дитина може запам’ятати правило, поділитися із цим зі своїми рідними і друзями. І має позитивно вплинути на ставлення дорослих до питання безпеки дорожнього руху», – розповіла Ольга Дробишева.

15027708_1219038708155549_29317176583000540_n

Це друга частина книги, виданої спільно з видавництвом Самміт-Книга. Перша книга, за словами авторки, стала своєрідним рекордсменом, бо стала книгою недержавного замовлення з найбільшим накладом в Україні — 100 тисяч примірників – і розповсюджувалась безкоштовно.
zagalne-foto

Проект активно підтримує Національна поліція: „З початку цього року в Україні трапилось понад 3000 ДТП за участі дітей. В цих ДТП загинуло майже 150 дітей. – Розповіла Тетяна Волошина, керівник управління безпеки дорожнього руху. – Тому поліція підтримує проекти, які спрямовані на профілактику дитячого дорожньо-транспортного травматизму”.

Проте є і позитивна статистика. Кількість дорожньо-транспортних пригод за участі дітей знизилася на 41%. Про це розповів співробітник патрульної поліції Андрій Ткачов. Таких показників досягли завдяки освітній роботі з дітьми про правила поведінки на дорозі. Андрій Ткачов є одним з учасників проекту «Шкільний офіцер поліції», що реалізовується у 4 пілотних містах – Києві, Одесі, Івано-Франківську і Львові. Шкільні інспектори вже готові розповсюджувати другу частину книги.

lesya-mudrak

Головним редактором книжки стала письменниця Леся Мудрак: “У сучасному літературному просторі є багато книг, але особисто для мене, як для мами та, як для філолога важливо аби книга мала високий художній рівень. Саме це реалізувала пані Ольга. Я вирішила провести експеримент та перевірила книгу на своїй доньці, якій 5 років. Дитина сприймала, задавала питання, а цікавість це головне у нашій справі”, – сказала поетеса.

oksana-stebelska

Співачка Оскана Стебельська, мати трьох донечок, провела „тест” на сприйняття книжки дітьми на своїй донечці під час презентації. „Діти страшно не люблять якісь правила і накази, вони навіть не хочуть спеціально щось заучувати. Але коли це у формі гри, то навіть дорожні правила вивчати стане приємно”. – Вважає Оксана Стебельська.

tima-kuleshov

Підтримати книжку приїхав і наймолодший мотоцикліст України 4-річний Тіма Кулішов. Національна програма з попередження дорожньо-транспортного травматизму дітей та молоді зупинятися на цьому не збирається. Учасники програми вже оголосили про старт Національного конкурсу для дітей “0 – бачність, журі очолить Леся Мудрак. Цей конкурс для всіх дітей. Писати можна у довільній формі. Головне тематика – безпека на дорозі. 

[tube]https://www.youtube.com/watch?v=cLqeGfuHxg4&t=1s[/tube]