Кожна дитина заслуговує на турботу, любов та розуміння — у цьому переконані шкільні офіцери поліції, які 4 лютого разом з благодійною організацією “Клуб добродіїв” завітали в гості до одного з дитячих будинків на Київщині.

“Поспілкуватися з дітьми та подарувати їм якомога більше позитивних емоцій і вражень — ось основна мета цих зустрічей”, — наголошують інспектори.

Вихованці будинку — діти віком від 1,5 до 6 років — разом із гостями грали в різні ігри, фотографувалися, а також розпитували поліцейських про їхню роботу. Інспектори також розповіли дітям, які небезпеки чатують на них на дорозі. Бути водієм і пішоходом — це відповідальність в першу чергу за своє життя. Усі учасники дорожнього руху мають знати елементарні правила поведінки на дорозі. Бо неуважність і незнання можуть коштувати нам життя.

Інспектори подарували дітлахам веселі книжки Ольги Дробишевої “1000 та 1 поворот”. Це книжки, за якими можна без нудьги у формі гри вивчати правила поведінки на дорозі.

Також діти отримали розмальовки, капелюхи та значки. Купу емоцій у дітей викликала поїздка на службовому автомобілі.

Нагадаємо, книжка “1000 та 1 поворот” (І і ІІ частини) безкоштовно розповсюджуються по всій Україні у школах, садочках, лікарнях, дитячих будинках. Перша частина видання була надрукована накладом 100 тис. Екземплярів. Допомагає розповсюджувати книжки Національна поліція під час уроків з безпеки дорожнього руху.

Зазначимо, внаслідок ДТП кожного дня у світі гине 500 дітей, кожного місяця в Україні гине приблизно 1 клас дітей, тисячі дітей в Україні щороку стають інвалідами. Цю жахливу статистику ми можемо змінити — спільними зусиллями і превентивною діяльністю.