Термін подачі творів на Національний конкурс “0-бачність” сплив. Поки наше журі визначає переможців, у нас новини!!! Твори переможців усіх вікових категорій опублікує одна із найтиражованіших газет України Газета “Порадниця”.

“Порадниця” – можливість для кожного висловитися, звернутися по допомогу і бути почутим! А від березня на її сторінках- це ще й ваші літературні шедеври!

LOGO_POR

Нагадаємо, національна програма з попередження дорожньо-транспортного травматизму дітей та молоді «Traffic Challenge» спільно з Національною поліцією України вперше в рамках Десятиріччя дій по забезпеченню безпеки дорожнього руху 2010-2020 років, проголошеного Генеральною Асамблеєю ООН, запустила наприкінці 2016 року літературний конкурс для дітей з правил безпеки дорожнього руху “0-бачність”.

22 лютого уся Україна дізнається про своїх героїв — дітей, які знають, що безпека на дорозі — не порожні слова. А незнання правил поводження на дорозі можуть коштувати кожному з нас життя.

“Конкурс “0-бачність” – це унікальний спосіб сфокусувати увагу дітей та їхніх дорослих близьких (що дуже важливо з огляду на наявну статистику ) на проблематику безпеки дорожнього руху, сформувати повагу до тих, хто вчить та виконує ПДР, змінити суспільне легковажне ставлення до травматизму на дорогах України на більш свідоме та відповідальне. – Пояснила координатор “Traffic Challenge” Ольга Дробишева. – Неформальна головна ідея конкурсу “Хто краще знає ПДР, той крутіший”, бо він отримує подарунки, бо його публікують, бо його перемогу у Національному конкурсі відзначають у школі, бо ним хваляться рідні, батьки перед своїми друзями та інші батьки ставлять у приклад своїм дітям.”

За даними Нацполіції, за 2016 рік скоєно 154,5 тисяч ДТП, у яких загинуло 3187 чоловік, в них 172 дитини загинуло та 3823 дитини травмовано. При чому у ДТП, скоєних з вини дітей (600) загинуло 13 дітей (на 70,5 % менше, ніж у попередньому році) та 389 травмовано (на 48,6 % менше, ніж у попередньому році ), тобто з вини дорослих гине у 13 разів більше дітей, ніж з вини дітей.