Незвичайні світлофори встановили у Нідерландах. Це особливі світлофори для особливих пішоходів. Їхнє завдання – підвищити рівень безпеки дорожнього руху і зберегти життя тих пішоходів, які переходять дорогу, не відриваючись від своїх смартфонів.

До речі таких пішоходів вже встигли охрести “smombie” – словесний гібрид від “смартфон” і “зомбі”.

70270c429a2191dd44b1c8fa527f887d_0_500_0

Незвичайні світлофори для “смартфонових зомбі” поки проходять тестові випробування на перехресті в місті Бодегравен, розташованому в провінції Південна Голландія. Ноу-хау компанії HIG Traffic Systems полягає в тому, що до основного світлофора на пішохідному переході підключаються вмонтовані в тротуар світлодіодні смуги, пише cfts.org.ua. Винахідники сподіваються, що особливі світлофори зможуть бути поміченими “смартфоновими зомбі” ефективніше, і таким чином зберегти їм життя. 

За словами радника бодегравенского муніципалітету Кейса Оскама, все частіше соціальні мережі, ігри або музика стають причиною дорожньо-транспортних пригод. Якщо влада, на жаль, не може вплинути на загальну тенденцію, то хоча б може спробувати запобігти наслідкам неправильної поведінки на дорозі. Раніше подібні світлофори вже проходили випробування в нідерландському місті Ірбік. 

Нагадаємо, у 2016 році у Києві встановили експериментальний світлофор незвичайної форми, який спалахує зеленим і червоним кольором.  Світлофори були встановлені для зручності водіїв, яким з лінії світлофора не потрібно буде заглядати через лобове скло.

84680