Команда активістів Національної програми з попередження дорожньо-транспортного травматизму дітей та молоді «Traffic Challenge» влаштовує флешмоб протидії смертності дітей-пішоходів на дорогах України “ДіяТи”.

Флешмоб відбудеться 8 листопада об 11:00 в Українському кризовому медіа-центрі (вул. Хрещатик, 2). У ньому візьмуть участь діти столичних шкіл та відомі особистості (музиканти, спортсмени, журналісти) з дітьми. 

Суть флешмобу: школярі та лідери думок разом із близькою дитиною продемонструють на скільки важливими для безпеки дітей на дорозі є світловідбивні елементи/жилети.

Протягом флешмобу ми запропонуємо дітям та дорослим одягнути жилети. А представники преси у затемненому приміщенні порахують кількість видимих людей, а потім при ввімкненому світлі перевірять свої підрахунки. Так ми продемонструємо різницю: на скільки добре помітна людина для водія у світловідбивному жилеті і без нього.

Світловідбиваючі (світлоповертаючі) елементи – це необхідні елементи на автомобілях, велосипедах, спеціальному одязі пішохода, що повертають світло фар автомобіля і звертають увагу водія на пішохода.

Щоб бути видимим для водія — дитина повинна мати якомога більше світловідбивних елементів на одязі. Тож ваші діти дізнаються більше про світловідбивні елементи з вуст експертів (у заході візьмуть участь представники поліції, МОЗу, активісти Traffic Challenge), а також переконаються — на скільки небезпечною є темрява для пішохода.

cce463d00ebd3131c7c91db5846f0f4216ccae9f

Проекти «ДіяТи» включає в себе:

1) забезпечення шкіл України комплектами світловідбиваючих жилетів для дітей 1-3 класів – 7 тисяч шт. та більше 200 шкіл до кінця року!

2) впровадження освітньої програми «Відповідальні батьки» у 10 областях України; 3) запуск освітнього радіо-проекту з безпеки на дорозі;

4) створення музичної рекламної кампанії на протидію 5 головним факторам ризику у ДТП за даними ВООЗ «Не роби дурні!»;

5) випуск 3 частини найпопулярнішої дитячої книги з безпеки дорожнього руху «1000 та 1 поворот».

Нагадаємо, внаслідок ДТП: … кожного дня у світі гине 500 дітей! … кожного місяця в Україні гине приблизно 1 клас дітей! … тисячі дітей в Україні щороку стають інвалідами. Цю жахливу статистику ми можемо змінити — спільними зусиллями! Давайте разом вчитися та вчити інших дорожній грамоті, давайте змінювати навколишнє середовище на більш комфортне, давайте поліпшувати життя в Україні!