16 березня о 10:00 громадські активісти передадуть комплект світловідбиваючих жилетів у школу №266 (вул. Архітектора Вербицького, 14-Г). Передача жилетів відбудеться за участі Патрульних поліцейських, які разом з активістами Національної програми Traffic Challenge проведуть для дітей заняття “Безпека пішоходів на дорозі та важливість використання світловідбивачів”.

У такий спосіб 49 столичних шкіл отримають комплекти світловідбиваючих жилетів від Національної програми з протидії дорожньо-транспортного травматизму дітей та молоді Traffic Challenge у рамках проекту “Прояви себе” (школи отримають 50 комплектів жилетів для дітей 1-3 класів, комплект складається з 30 жилетів, тобто розрахований на повний клас дітей).

Громадські активісти вводять європейську практику, коли діти, що йдуть на шкільні заходи поза межами школи, одягають яскраві світлоповертаючі жилети. Це робить їх добре помітними для водіїв, інших учасників дорожнього руху та тих, хто їх супроводжує. Це особливо важливо при пересуванні вздовж доріг, або при переході проїжджої частини, небезпечних перехресть тощо.

“Проект “Прояви себе” з росповсюдження світловідбиваючих жилетів у школах — це насправді проект з розповсюдження культури. — Підкреслює голова ГО Traffic Challenge Ольга Дробишева. – Ми вже передали жилети до більшості з запланованих у Києві шкіл, наступного тижня передаємо жилети у Чернігові. До нас почали надходити повідомлення з різних куточків України від вчителів і батьків. Вони хочуть мати ці жилети, щоб відправляти своїх дітей на екскурсії, шкільні прогулянки тощо”.

В жилеті дитина — максимально захищена не тільки від дорожніх небезпек, що для активістів є першочерговим завданням, а також – від того, щоб загубитись у натовпі або стати жертвою викрадачів чи якогось насильства, адже дитина в жилеті привертає увагу усіх навколо. “Наразі ми намагаємось поставити на контроль з боку поліції та батьків сумлінне використання цих жилетів адміністраціями шкіл, адже ми вже не перший рік співпрацюємо із освітніми закладами та бачимо велику різницю у ставленні до питань дорожньої безпеки у різних школах”. – Підкреслила Ольга Дробишева.

Нагадаємо, кожен водій має знати, що у його автомобілі мають бути світловідбиваючі жилети у такій кількості, скільки людей їдуть в ньому – тобто на самого водія та кожного пасажира. І при ДТП, або поломці, або за необхідності заміни колеса – всі, хто знаходиться на або біля дороги (у тому числі і кум, який теж вийшов на дорогу допомагати корисними порадами) – мають бути у світло відбиваючих жилетах.

Для додаткової інформації та акредитації: (098) 259 09 15 – Ірина Сидоренко, прес-секретар Traffic Challenge.