У Києві нагородили переможців київського етапу Всеукраїнського конкурсу плакатів “Молоде покоління за безпеку дорожнього руху”. Творчий конкурс для дітей організували спільно Національна поліція та МОН України

У складі журі конкурсу були мистецтвознавці, представники поліції, управління освіти та громадські активісти. Зокрема роботи оцінювала і голова ГО “Traffic Challenge” Ольга Дробишева.

Діти з різних куточків Києва показали своє бачення безпеки на дорозі у декоративно-прикладному мистецтві. Вони малювали, вишивали, робили аплікації. Роботи були присвячені також і темі безпеки пішоходів.

Журі конкурсу відзначило креативний підхід до проблематики безпеки на дорозі. Діти у своїх роботах показали небезпечні ситуації на дорозі, неуважних пішоходів, які ризикують своїм життям. Своїми малюнками діти застерігали водіїв від неправильної поведінки на дорозі, перевищення швидкості, водіння в нетверезому стані тощо.

Дві роботи особливо сподобались Ользі Дробишевій. Це графічні малюнки, які вражають своєю продуманістю і незвичним підходом. Дивлячись на такі малюнки, задумуєшся про цінність свого життя і життя близьких тобі людей. Тому активісти ГО “Traffic Challenge” запропонували творцям цих робіт співпрацю з Національною програмою з попередження дорожньо-транспортного травматизму дітей та молоді.

дівчинка

17951639_1443807062360240_4633915655807070933_n

Конкурс «Молоде покоління за безпеку дорожнього руху» щорічно відбувається у різних містах України. Всеукраїнський етап конкурсу проходить у Києві.