На організованому Traffic Challenge аукціоні вдалося продали 2 картини із серії “Блюзові фрази” відомого художника і музиканта Івана Денисенка (Івана Блюза).

Виручені від продажу картин кошти організатори — Національна програма з попередження дорожньо-транспортного травматизму дітей та молоді Traffic Challenge — спрямують на закупівлю обладнання для першого в Україні тренінгового центру, де навчатимуть безпеці на дорозі. За словами організаторів, Іван Денисенко ще за життя хотів організувати подібний благодійний захід.

На отримані кошти ми зможемо придбати тренажер, що імітує фізіологію немовляти. — Розповідає голова Traffic Challenge Ольга Дробишева. — За допомогою нього ми показуємо, чому треба перевозити немовля спиною вперед, чому не можна перевозити немовля у звичайній люльці від дитячого візочка, чому не можна перевозити дитину на руках, “лагідно обіймаючи”, як надавати допомогу немовляті в ДТП, які травми отримує немовля при порушенні цих правил тощо”.

Потрібне для майбутнього тренінгового центру обладнання є досить дорогим. Поки Traffic Challenge проводить безкоштовні тренінги з безпеки на дорозі “Відповідальні батьки”, який включає розділ як надавати першу допомогу в ДТП, з орендованим обладнанням. Такі тренінги вже вдалося провести для поліції, медперсоналу, соціальних працівників, педагогів та інструкторів автошкіл у 6 містах України. Важливо, що кожен, хто пройшов тренінг, зможе передати свої знання іншим.

Ми розповідаємо та показуємо те, про що мали б навчати дітей у школі, студентів у медичних, педагогічних та транспортних вишах, майбутніх батьків на курсах підготовки до пологів”. — Розповідає Дробишева.

А щоб кожна людина в Україні мала доступ до такої інформації, активісти громадської організації вже в наступному місяці планують запустити он-лайн платформу — First Road Safety HUB. Це перший діджитал хаб з безпеки на дорозі, де будуть викладені уроки тренінгів “Відповідальні батьки”. Тобто такий собі віртуальний образ майбутнього тренінгового центру.

Організатори кажуть, що це не останній аукціон. Інші 5 картин із серії “Блюзові фрази” підуть з молотка вже на другому благодійному аукціоні.

Маю надію, що наступний аукціон пройде не менш вдало і ми зможемо придбати ще два розміри подібних тренажерів, дошку для іммобілізації постраждалого, шийні коміри, обладнання VR, демонстраційну правильну аптечку, алкотестери, антисон, розбивачі скла, стропорізи, тренувальні паски безпеки, автокрісла усіх типів, тренувальні окуляри, що імітують викривлення зору людини в стані алкогольного сп‘яніння, і багато іншого”.

А більше демонстраційних речей — таких, як частини кузова автомобіля, колеса, автопокришки, автомобільні крісла тощо — активісти сподіваються отримати безкоштовно.

Поки організатори шукають приміщення для проекту, вже проявили ініціативу не байдужі громадяни, які запропонували безкоштовно зробити ремонт у майбутньому тренінговому центрі.

Іван Денисенко за життя спеціалізувався на пейзажах. Згодом він відкрив у собі талант музиканта. Разом з однодумцями створив гурт Ivan Blues & Friends. Серце Івана Денисенка зупинилось прямо на сцені під час фестивалю в Естонії. Митець не дожив до 34 років.

Картини із серії “Блюзові фрази” Івана Денисенка — це унікальні на українському арт-просторі полотна, які описують найвагоміші блюзові хіти XX ст.