Відтепер українці зможуть навчатися дорожній безпеці он-лайн. Перший віртуальний хаб з безпеки дорожнього руху – First Road Safety Hub (FroSH) запустили громадські активісти Національної програми з попередження дорожньо-транспортного травматизму дітей та молоді “Traffic Challenge”.

Віртуальний тренінговий центр FRoSH знаходиться на сайті Traffic Challenge (http://trafficchallenge.com.ua/). В рамках спільного проекту Traffic Challenge, Патрульної поліції України та Інноваційного Фонду взаємодії поліції з громадою (CPIF) Проекту підтримки підготовки поліцейських (PTAP), що фінансується Міністерством закордонних справ Канади, щотижня на FRoSH відбуватимуться он-лайн трансляції тренінгів (вебінари) з безпеки дорожнього руху.

IMG_6531

IMG_6552

Он-лайн трансляції проходитимуть за графіком, який буде розміщено у розділі «Он-лайн трансляції» на FRoSH, а також на сайті Патрульної поліції та у офіційних групах Traffic Challenge та поліції у соціальних мережах. Ці вебінари проводитимуть поліцейські. Все навчання – безкоштовне та доступне по всій Україні для кожного, хто зацікавлений.

Проект триватиме протягом півроку. “Безпека — це відповідальність кожного. І цей проект відповідає усім критеріям цієї фрази, безпека — це відповідальність і представників громади, які забезпечують таку платформу, на якій патрульна поліція може проводити дистанційні уроки, і відповідальність патрульної поліції, яка зможе передати знання, які стосуються безпекової поведінки для дітей і дорослих”. – Пояснив заступник начальника відділу зв’язків з громадськістю Департаменту патрульної поліції України Олексій Зіборов.

Олексій Зіборов

Перший національний вебінар з безпеки дорожнього руху, який провели експерти в галузі безпеки дорожнього руху Ольга Дробишева та експерт з безпеки та BLS (Basic Life Support) Олег Картавий, відбувся 26 травня в рамках Тижня безпеки дорожнього руху – став початком роботи проекту.

Його подивились понад 770 поліцейських, педагогів та медиків з усіх регіонів України. З них ті, хто дивився трансляцію он-лайн і зареєструвався, отримають офіційні сертифікати про проходження навчання від Traffic Challenge. Цей вебінар буде доступний для перегляду до 1 червня включно.

IMG_6839

IMG_6883

IMG_6915

IMG_6933
“Я вважаю – це величезний успіх. Тренінг пройшли спеціалісти, що працюють з дітками, молоддю, а також їхніми батьками та мають надавати правильну інформацію, розказувати, пояснювати, навчати, тепер мають нормальні знання, а багато хто з них – ще й матеріали для подальшої роботи. Адже всім, хто пройшов навчання та залишив заявку – ми надсилаємо презентаційні матеріали, які демонструвалися під час вебінару.

А ще раніше ми їздили з тренінгами по областям та навчили більше 650 спеціалістів. Тобто разом вже майже 1,5 тисячі людей по всій Україні зможуть навчати інших за сучасними та ефективними матеріалами. – Розповіла голова Traffic Challenge Ольга Дробишева. – Доречі, ми бачимо географію наших слухачів і для мене особисто тут є декілька незрозумілих речей. Наприклад, місто-мільйонник та обласний центр Одеса, що є одним з лідерів по кількості загиблих в ДТП – був представлений на вебінарі лише у кількості 15 чоловік, на відміну від Запоріжжя, де проживає значно менше людей, значно менша смертність та травматизм – і де тренінг пройшли більше 80 чоловік.

Чи не є смертність від ДТП закономірністю від ставлення до проблеми?” – Підкреслила Ольга Дробишева.

“Для патрульної поліції FroSH є дуже зручним. Адже поліція діє на сьогоднішній день лише в містах, шкільні офіцери поліції фізично не можуть бути в кожній школі, дитячому садочку тощо. А цей проект за допомогою вебінарів дозволяє донести нашу ідею про безпекову поведінку в будь-яку школу України, де немає шкільного офіцера поліції, але є Інтернет.
І цього достатньо для того, щоб люди на базовому рівні зрозуміли на скільки важливо хоч б звертати увагу на машини, коли вони переходять дорогу”. – Сказав Олексій Зіборов.

Безпека — це процес. Так вважає директор тренінгової компанії “Центр спеціальної підготовки” Олег Картавий: “Найкраща реанімація — та, яка не відбулась. Тобто ситуація, коли ви до неї не довели. – Підкреслює експерт.- Більшість людей не розуміє, що може відбутися, якщо не пристібнутись, якщо не знати елементарних правил надання першої допомоги при ДТП тощо. До безпеки і безпечної поведінки треба привчати. Саме з цієї причини ми беремо участь у проекті.”

Створення першого віртуального хабу стало можливим і завдяки не лише громадським активістам, але й фінансовій підтримці соціально-відповідального бізнесу – генерального партнера Національної програми “Traffic Challenge“ “ГРАВЕ УКРАЇНА Страхування життя” та Страхової компанії “ГРАВЕ УКРАЇНА”, а також партнерів – Winner Group Україна та компанії Total Україна.

траляля
“Корпоративна соціальна відповідальність — це частина нашого бізнесу. – Каже Анастасія Войткевич, керівник відділу корпоративних комунікацій та корпоративної соціальної відповідальності Winner Group Україна. – Це наочне підтвердження того на скільки ми відповідально підходимо до майбутнього нашої країни, на скільки ми готові інвестувати у її розвиток і рівень покращення життя”.

траляляляля

“Ми цінуємо принцими сталого розвитку. Ми розвиваємо політику безпеки і в тому числі політику дорожньої безпеки. У всіх 130 країнах, де ми ведемо свою діяльність, кожен філіал інвестує в дорожню безпеку. Ми щодня спостерігаємо ситуації, коли дорослі не дотримуються елементарних правил на дорозі і в авто. У наших силах боротися за безпеку і безпечні дороги”. – Сказала Наталія Твердовська, менеджер з маркетингу і комунікацій компанії Total Україна.

Перший тренінг від поліцейських заплановано на 5 червня 2018 року. Слідкуйте за анонсами на нашому сайті.