Дітям про безпеку на дорогах: напередодні нового навчального року Національна програма Traffic Challenge презентувала ІІІ частину дитячої книги «1000 і 1 поворот. Веселі букви» та встановила національний рекорд.

ІІІ частину книги “1000 і 1 поворот” презентували разом із патрульною поліцією, партнерами проекту та дітьми. Під час презентації вперше в галузі безпеки дорожнього руху був зафіксований рекорд Книгою рекордів України як найбільший тираж книги недержавного замовлення. Наклад книжок – 313 500 примірників.

рекорд2

До речі під час презентації ІІ частини книги Національній програмі Traffic Challenge та всім, хто дотримується правил дорожнього руху, присвятив свій рекорд маленький Єгор. Дитина назвала 59 марок автомобілів.

На кожному розвороті книги є певне правило дорожнього руху, викладене в зрозумілій формі. «У третій книжці 28 сторінок, це 14 розворотів, 14 правил. У попередніх книжках було по 24 сторінки, тобто по 12 правил. Це 38 правил загалом, бо в кожній книжці – різні правила», – Розповіла авторка книг, голова Traffic Challenge Ольга Дробишева.

IMG_7766

Третя частина книги вийшла ще й із вкладками – світловідбиваючими елементами. Це потрібно для того, аби довести батькам і дітям, що носити світловідбивачі вкрай потрібно аби бути помітними для водіїв на дорозі.

Усі частини книг “1000 і 1 поворот” роздаються поліцейськими безкоштовно у школах та дитячих садочках.

«Це вже не вперше ми її використовуємо, і однозначно можу сказати, що вона довела свою ефективність, свою цікавість. Книжка може бути дуже корисною, але питання в цільовій аудиторії. Якщо у нас цільова аудиторія — діти, то їй має бути це цікаво, і ця книжка даної цілі досягає», – наголосив Олексій Білошицький, перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції України.

білошицький

Книга «1000 і 1 поворот», як і попередні дві частини, вийшла у видавництві Саміт-книга за підтримки Американського Посольства в Україні.

В Україні з початку 2018 року у ДТП загинуло близько 1000 українців. 14 з них — діти. Цю статистику можна змінити завдяки таким проектам, як Traffic Challenge і співпрацею поліції з громадою по навчанню дітей, формуванню їхньої поведінки на дорозі. Не менш важливим аспектом є превентивна роль поліції у забезпеченні виконання законів дорослими”. – Сказала Стефані Холмс, директорка відділу з правоохоронних питань Посольства США в Україні.

стефані

Вихід у світ ІІІ частини книги став можливим завдяки соціально-відповідальному бізнесу — компаніям ГРАВЕ УКРАЇНА Страхування життя” та Страхової компанії “ГРАВЕ УКРАЇНА” і компанії Renault Group Україна.

Діти не лише наші клієнти. Це майбутнє нашої країни. Потрібно пам’ятати , що дорослі відповідальні за дітей. Вони повинні не лише читати ці книжки разом з дітьми, а й пояснювати їм правила дорожнього руху. Саме тому ми долучаємось до такого важливого проекту. Адже відповідальний підхід дорослих до цього питання надзвичайно важливий у виховання обачності на дорозі у дітей”. – Сказав член правління Граве Україна Єтмір Краснічі.

етмір

Нагадаємо, за допомогою книг “1000 і 1 поворот” весело, в ігровій формі та за допомогою віршів і яскравих ілюстрацій діти вчать правила дорожнього руху, дорожні знаки, вчаться бути обачними на дорозі.

Гості презентації книжки із задоволенням почитали присутнім діткам віршики з книги. Зокрема, Олексій Білошицьки прочитав вірш “Безпечний фешн”, Іван Винниченко, представник відділу з правоохоронних питань Посольства США в Україні, прочитав “Чапля-Курдупля”, Олег Картавий – “Дій Вірно”, Оксана Пахолюк, маркетинг-директор Граве Україна, зачитала вірш “Вовчею”.

З почату нового навчального року книжку роздаватимуть у школах і дитячих садочках.