15 шкіл Львова отримають по 30 жилетів для діток 1−2 класів. Таким чином Львів приєднується до акції “Прояви себе” активістів ГО “Traffic Challenge”.
Ініціатори акції обирали школи, біля яких є небезпечні ділянки проїзду автомобілів. У Львові допомагала втілювати ініціативу в життя кампанія “Львів — безпечне місто”.
Так, 18 вересня, у початковій школі «Джерельце» Львівської міської ради провели відкритий тренінг для школярів про безпеку на дорозі, під час якого активісти роздали діткам світловідбиваючі жилети, повідомляє прес-служба Львівської міськради. 

“Маємо тепер такі жилети. І це дуже добре, бо це безпека дітей. Адже під вікнами школи є ділянка дороги із дуже жвавим рухом. Бо, скажемо, направду діти після літа трішки неуважні. А у вересні якраз згадують усі правила дорожнього руху”, — розповідає Світлана Мазур, директор початкової школи «Джерельце» Львівської міської ради.

shkoladzhereltse7-15809f54b494727f3af7a1ddfc1b7019

Нагадаємо, світловідбиваючі жилети потрібні школярам, коли вони йдуть на шкільні заходи поза межами школи. Одягаючи малюків у такі яскраві жилети, дітки стають добре помітними для водіїв, інших учасників дорожнього руху та тих, хто їх супроводжує. Це особливо важливо при пересуванні вздовж доріг, або при переході проїжджої частини, небезпечних перехресть тощо.

У Польщі за відсутність світловідбиваючого флікера в темну пору доби поліція може виписати штраф. В Україні наразі такі аксесуари не дуже популярні, а отже трапляється багато неприємних й трагічних ситуацій з учасниками дорожнього руху, що могли бути попереджені. У законодавстві носіння світловідбиваючих елементів має рекомендаційний характер.

Разом з тим, у Норвегії провели дослідження, результати якого показали, що використання світловідбивачів дозволило скоротити травматизм серед пішоходів на 85%. Носіння світловідбиваючих елементів може насправді врятувати життя.
“Світловідбиваючі жилети необхідні у всіх школах та садках, адже це, перш за все, безпека дітей. Тому я буду виходити з колегами з ініціативою у Львівській міській раді при формуванні бюджету на 2019 рік, аби запланувати чи управлінню безпеки, чи муніципальній варті, чи профільному управлінню освіти закупити жилети на всі школи Львова і на всі дошкільні навчальні заклади. Адже безпека дітей на дорозі, особливо найменших — це те, за що відповідальні усі: і батьки, і школа, і водії, і пішоходи”, — розповідає Андрій Шевців, активіст кампанії “Львів — безпечне місто”.

Нагадаємо, акція “Прояви себе” втілюється за підтримки Grawe Ukraine, Rustler Real Estate Expert та Mitsubishi Motors.
Також у Києві 49 шкіл почали отримали 50 комплектів світловідбиваючих жилетів від Національної програми з протидії дорожньо-транспортного травматизму дітей та молоді TRAFFIC CHALLENGE.