У столичній гімназії № 109 відбувся робото-тренінг – унікальний урок для дітей 1-3 класу про безпеку на дорозі.
Поліцейський Сергій Багаліка, за допомогою робота Бамблбі, розповідав школярам про правила безпечної поведінки на дорозі. Робот відтворював можливі ситуації за участі пішоходів, а поліцейський коментував кожен його рух та стежив за якістю виконання правил дітьми.
“Перше, на чому ми наголошуємо, що це повинно бути як рефлекс у дитини та дорослих. Щоб, коли дитина або людина підходить до дороги, найголовніше, що вона має спершу зробити – це зупинитися”. – Каже Сергій Багаліка. 

Голова ГО Traffic Challenge Ольга Дробишева наголошує, що чимало аварій за участі пішоходів стаються через прогалину у шкільний системі – відсутність уроку правил дорожнього руху.

45447352_2002380743154671_1021127757364461568_n 45459903_2002380763154669_1313628911556362240_n

“У нас наближається небезпечний період, коли дітям загрожує більша небезпека через непомітність, унаслідок поганих погодних умов, унаслідок того, що все буде сірим. Раніше темнітиме, сьогодні був туман. І ми хочемо, щоби на це активно звернули увагу в школах”, – Каже Ольга Дробишева.

Уроки з БДР, особливо для найменших, мають бути максимально яскравими. Щоб вони запамятались дітям і були ефективними. Для цього поліцейський Сергій Багаліка вигадав персонаж “Інспектор-котик”. Це іграшка, яку Сергій надягає на руку і звертаєся час від часу до “котика” з поясненнями правил поведінки на дорозі. Котик смішний, але правил зовсім не знає. І діти допомагають котику вчитись правильно переходити дорогу, реагувати на світлофор, не вибігати на дорогу за м’ячем тощо.

“Наш проект покликаний змінити підхід до правил безпеки дорожнього руху. Ці правила мають бути не наав’язаними дітям батьками, а батьким поліцейськими. Це має бути абсолютне усвідомлення того, що ти дотримуєшся правил, бо чітко розумієш наслідки своїх дій. Також ми хочемо привернути увагу вчителів до того, що уроки з БДР не мають бути стандартними. Ось подивіться як класно можна подавати урок з БДР дітям”. – Пояснює Ольга Дробишева. 

Активісти  ГО Traffic Challenge також привертають увагу суспільства до того, що на державному рівні має бути затверджена освітня програма з БДР. “Цього вимагає життя. Бо майже під кожним домом є дорога, а дорога – це елемент підвищеної небезпеки”. – Наголошує Ольга Дробишева. 

Нагадаємо, що на сайті Traffic Challenge у розділі FRoSH усі бажаючі можуть долучитись до он-лайн вебінарів з БДР. А також подивитись вебінари в запису на каналі You Tube.