Металеві та інші деталі, що поліпшують опір рукавичок, повинні кріпитися до додаткового зовнішнього шару на рукавичці. Рукавички не повинні розтягуватися на зап’ясті більше ніж на 50 мм, а щільність посадки рукавички на руці перевіряється за допомогою тесту “фіксації”.
Для розробки, тестування і сертифікації шкіряного та текстильної одягу на відповідність європейським стандартам безпеки, використовується “кембріджська” машина, розроблена в Кембриджському університеті в Центрі Дослідження Захисного Одягу (Protective Clothing Research Facility, PCRF).
Абразивний конвеєр рухається зі швидкістю 8 м /с (29 км/год), а зразок одягу опускається та торкається стрічки конвеєра доти, доки матеріал повністю не протреться. Фіксується час до моменту появи дірки. Мінімальний час для кожної зони міститься в першій частині стандарту.
Детальніше про захист рух мотоцикліста та як обрати рукавички – дивіться у відео із серії FRoSH. Пояснює і показує Олександр Бобер, тренер мотошколи “The Riders”, експерт з мотомайстерності та мотобезпеки.

Матеріал створений у рамках безкоштовної он-лайн платформи FRoSH.