Кампанія “100 пунктів безпеки”, яка у березні запустилась в Києві, триває і першим пунктом, де активісти ГО Traffic Challenge роздадуть “комплекти безпеки”(світловідбиваючі жилети і манжети) стане Вінниця.

24 квітня об 11:00 у вінницькій загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №4 імені Д.І. Мендєлєєва (вул. Гоголя, 18) відбудеться прес-брифінг за участі громадських активістів ГО “Культурний всесвіт”, представників Національної поліції та Міської ради міста, а також ЗМІ з приводу  запуску Всеукраїнської кампанії “100 пунктів безпеки” з протидії ДТП за участю пішоходів.

Під час заходу громадські активісти передадуть “Комплект безпеки школяра” ЗОШ №4 (кожний комплект містить 8 світловідбиваючих жилетів 4 розмірів та 20 універсальних манжетів). А також ще 6 шкіл і 1 дошкільний навчальний заклад отримають по одному такому спеціальному комплекту. До речі, таким чином всі загальноосвітні навчальні заклади Вінниці отримають “Комплекти безпеки школяра”.

Окрім цього дві небезпечні для пішоходів ділянки у Вінниці будуть помічені спеціальними світлоповертаючими стікерами. Це вул.Пирогово, 2 (де є нерегульований перехід по вулиці і зафіксовано 2 аварії) і вул. Юності, 4 (де сталося 2 ДТП з дітьми). Тож усі охочі зможуть взяти участь у маркуванні небезпечних зон, що надалі має попереджувати водіїв про небезпеку.

Крім того представники поліції проведуть навчання для школярів. Вони розкажуть учням 4-ї школи про безпечну поведінку на дорозі та про те, чому важливо використовувати світловідбиваючі елементи на одязі чи велосипеді.

Загалом у рамках кампанії  “100 пунктів безпеки” у 100 чорних точках – місцях концентрації ДТП – у 17 містах України за участі представників Національної поліції України і місцевих громадських активістів буде передано “Комплекти безпеки школяра”.

Зазначимо, що протягом 2018 року активісти разом із патрульною поліцією відібрали 100 місць по всій Україні, де найчастіше трапляються транспортні пригоди за участю пішоходів.

В цих точках у дорожніх навігаторах тричі буде оголошуватися інформація для водіїв про небезпеку цих зон, а 400 шкіл та садочків отримають “комплекти безпеки” – зі світловідбиваючими елементами, а 60 000 світловідбиваючих засобів буде роздано водіям двоколісних транспортних засобів. 

Партнери проекту: