Завершився ІІІ етап кампанія “100 пунктів безпеки” з протидії ДТП за участю пішоходів. За цей час наші активісти разом з патрульною поліцією роздали 60 000 “Комплектів безпеки громадянина” у 20 містах України (кожен комплект містить набір з 5 стікерів, які необхідно наліпити на транспортний засіб відповідно до інструкції). 

«Запобігання аварії – це ті заходи безпеки, які не дозволять небезпечній ситуації взагалі виникнути. Тому ми роздаємо власникам велосипедів і пішоходам світловідбивачі, які допомагають водіями автомобілів вчасно зреагувати на дорозі”. –  Пояснила голова ГО Traffic Сhallenge Ольга Дробишева.

Завдяки якісній світловідбиваючій плівці, яка відображає світло під будь-яким кутом, двоколісний транспорт видно на дорозі за 600 метрів. А на спеціально розробленій інструкції, яка додається до “Комплекту безпеки громадянина”, легко зрозуміти, куди клеїти наклейки водіям немоторних та електромоторних транспортних засобів, а також людям з обмеженими фізичними можливостями на їхні візочки та батькам з візочками.

“Дуже важливо, щоб у людей увійшло у звичку – використовувати світловідбиваючі наклейки. Ми несемо в маси ідею безпеки і хочемо показати людям, наскільки це просто і не вимагає багато зусиль». – Наголошує Ольга Дробишева.

Активісти також нагадують, що носіння світловідбиваючих елементів на двоколісному  транспорті та в інфраструктурі міста – одна з ефективних світових практик протидії дитячій та молодіжній смертності у ДТП.

Кампанія “100 пунктів безпеки” реалізується за підтримки Патрульної поліції, представників освіти та громадських активістів. А під час заходів у містах, активісти Traffic Сhallenge та патрульні поліцейські поспілкувались із найменшими учасниками дорожнього руху. Діти брали участь у майстер-класах і самостійно навчились робити  світловідбиваючі брелки, а за старанність отримували книги про безпеку на дорозі Ольги Дробишевої “1000 і 1 поворот”.  

 

Нагадаємо, що Кампанія “100 пунктів безпеки” складається з декількох етапів, деякі з яких уже успішно реалізовані:  

  1. Позначення небезпечних місць у навігаторі WAZE. У позначених місцях найчастіше гинуть та травмуються діти, а навігатор попереджає водіїв про наближення до небезпечних ділянок  (було реалізовано у березні). 
  2. Забезпечення шкіл в місцях концентрації ДТП Комплектами безпеки шкіл.
  3. Забезпечення населення «Комплектами безпеки громадянина». 

Наступний етам Кампаніх – проведення Національного змагання шкіл з БДР, яке планується восени. Тож стежте за нашими новинами. А якщо вам особисто потрібні світловідбиваючі наклейки – звертайтесь до нас у приватних повидомленнях на офіційній сторінці у Фейсбуці. Наклейки ми роздаємо безкоштовно.

Дякуємо за реалізацію проекту нашим партнерам: