У Хештег-Марафоні можуть брати участь команди лише з навчальних закладів, що знаходяться в Україні та виконуватимуть завдання на території України. Будь-який навчальний заклад може зареєструвати від 1 до 10 команд (Не ставте за мету зареєструвати якомога більше команд, адже оцінюватиметься кожна команда окремо. Команда має виконати своє власне завдання, не поєднуючи зусилля з іншою командою.

Якщо ж команди виконуватимуть завдання спільно – то й сума набраних балів ділитиметься на 2 команди. Така позиція є чесною та об’єктивною по відношенню до інших команд-учасників.  Проте, якщо команди готові змагатися незалежно одна від одної та бути гідними конкурентами, це вітається та заохочується додатковими балами навчальному закладу. 

У всеукраїнському змаганні  Хештег-Марафон #SpeakUpUkraine можуть брати участь  державні, комунальні та приватні заклади: середні загальноосвітні школи, навчально-виховні комплекси, профільні класи, спеціалізовані школи, гімназії, ліцеї, колегіуми, вечірні школи, класи та групи з очною та заочною формою навчання при загальноосвітніх школах, школи-інтернати, дитячі будинки, професійно-технічні училища, позашкільні навчальні заклади (палаци/будинки/ центри юнацької творчості, учнівські клуби, дитячо-юнацькі спортивні школи, школи мистецтв, студії, філіали та відділення) тощо.