В Україні фінішувало наймасштабніше змагання з безпеки дорожнього руху «Хештег-Марафон #SpeakUpUkraine». Змагання проходило у 140 населених пунктах України, участь у ньому взяли понад 16 тисяч школярів, вчителів, батьків, поліцейських, медиків і рятувальників. 

20 грудня о 13:00 на території Концерт-Холу ВДНГ (павільйон №9, сцена зимове шоу «Winterra») відбудеться церемонія нагородження команд-переможців від організаторів – Громадської організації «Traffic Challenge» та Благодійного фонду «Демократичний розвиток», а також за участі представників Офісу Президента, Патрульної поліції та Міністерства охорони здоров’я.  

У цьому громадському дитячо-молодіжному проєкті взяли участь 275 шкільних команд. За умовами змагання,  для перемоги командам-учасницям потрібно було, зокрема, звернути увагу місцевого населення, органів влади та ЗМІ на конкретні проблеми – небезпеки для дітей на дорозі і домагтіся їх вирішення.

Це унікальна практика для України і яскравий приклад активізму, бо в результатізмагання командам вдавалося: домогтися встановлення дорожніх знаків, нанесення розмітки, забезпечення освітлення пішохідних переходів, облаштування зупинок біля шкіл, встановлення світлофорів та інфраструктурних об’єктів, примусового зниження швидкості біля своїх шкіл. До акцій по всій Україні долучилося 128,4 тис. людей. Звіти про сотні таких досягнень команди публікували у соцмережах з хештегом #SpeakUpUkraine (міжнародне гасло, проголошене ООН та ВООЗ, що символізує дії та висловлювання за безпеку на дорозі). 

Зі сцени виступатимуть переможці на всеукраїнському рівні – команди з  Полтави, Миколаєва та Львівщини, а також регіональні переможці – команди з Києва та області. Діти, батьки та вчителі розкажуть, що їм вдалося змінити у своєму регіоні та поділяться враженнями від конкурсу. 

Нагороди переможцям вручатимуть:

  1. Ольга Дробишева, голова ГО «Traffic Challenge».
  2. Юлія Мендель, прессекретарка Президента України.
  3. Олексій Білошицький, заступник начальника Департаменту патрульної поліції України.
  4. Владислав Збанацький, заступник генерального директора Центру громадського здоров’я МОЗ України
  5. Олег Картавий, директор «Центру спеціальної підготовки».

Переможці отримають мультимедійні проектори, делініатори, шкільні комплекти світловідбивачів, найсучасніші аптечки домедичної допомоги європейського зразка, освітню літературу з безпеки дорожнього руху та багато іншого. 

Новорічним подарунком командам-учасницям стане перегляд легендарного зимового шоу світового рівня «Winterra. Легенда казкового краю» від організаторів – компанії StarLight Entertainment.

Акредитація обов’язкова: Ірина Сидоренко, (063 763 92 07 або trafficcallenge@gmail.com)