Громадська організація Traffic Challenge оголошує про запуск Хештег-Марафону #SafetyChallenge #Love30 — всеукраїнського змагання серед шкільних команд з правил безпеки на дорозі, яке відбуватиметься у IІІ етапи протягом місяця. Три команди-переможці отримають фінансування для своїх проєктів з поліпшення безпеки руху у розмірі: 50 000, 20 000 та 10 000 гривень. Також за перемогу у спеціальних номінаціях учасники отримають цінні призи, а 100 шкіл — комплекти сітловідбивальних жилетів.

Зареєструвати свою команду для участі у марафоні можна до 26 квітня  за посиланням. Старт змагання відбудеться 29 квітня.

У Хештег-Марафоні #SafetyChallenge можуть брати участь команди лише з навчальних закладів, що знаходяться в Україні та виконуватимуть завдання на території України. До реєстрації запрошуються державні, комунальні та приватні заклади: середні загальноосвітні школи, навчально-виховні комплекси, профільні класи, спеціалізовані школи, гімназії, ліцеї, колегіуми, вечірні школи, класи та групи з очною та заочною формою навчання при загальноосвітніх школах, школи-інтернати, дитячі будинки, позашкільні навчальні заклади (палаци, будинки, центри юнацької творчості, учнівські клуби, дитячо-юнацькі спортивні школи, школи мистецтв, студії), філіали та відділення) тощо.

Вимоги до команди:

– загальна кількість учасників – 8 чоловік (учні молодшої та старшої школи, педагоги, батьки);

– у кожній команді має бути визначено лідера – через нього буде здійснюватись комунікація між командою та оргкомітетом, лідер команди реєструє команду у реєстраційній формі, надає свій номер телефону та e-mail для зв’язку, робить публікації звітів та надсилає їх копії на e-mail організаторів (цей e-mail  буде повідомлений під час реєстрації команди), а також може виступати лицем, яке зможе отримати відзнаку в разі, якщо інші члени команди не можуть з’явитися на нагородження.

У лідера команди має бути зареєстрований акаунт у Instagram та Facebook – ці акаунти зазначаються під час реєстрації у реєстраційній формі. 

Допомагати команді може будь-яка кількість людей з усіх вище перелічених категорій, але тільки члени команди в разі перемоги отримають призи. До команди не можуть входити волонтери, які залучені до цього проекту, а також поліцейські та члени журі.

Команди формуються та реєструються до 26 квітня 2021 року.
До 28 квітня усі команди мають отримати листа з підтвердженням реєстрації та особистим номером.

Графік конкурсу Хештег-Марафон #SafetyChallenge.

І етап: 29 квітня – 9 травня. «Моя безпека на дорозі!». Команда працює над створенням посібника Правил дорожнього руху для навчання для учнів молодших класів.

ІІ етап: 10 травня – 20 травня. Освітній марафон — проведення онлайн-тренінгу для школярів, педагогів та батьків з безпеки руху на теми: надання домедичної допомоги, світловідбивачі та їх використання, системи активної та пасивної безпеки автомобіля, захист дітей у автомобілі, три травмуючі сили, механізм травмування у автомобілі, EURONCAP, тощо.

ІІІ етап: 21 травня – 31 травня. #Love30. Громадські акції на підтримку безпеки мікромобільної спільноти (користувачів персонального транспорту), пішоходів, людей старшого віку та людей з інвалідністю на дорогах. Акції організовуються дітьми середньої та старшої школи.

Підбиття підсумків: 1 червня – 15 червня.

Ціллю Хештег-Марафону #SafetyChallenge #Love30 є зниження смертності та травматизму дітей на дорогах України. Завдання Хештег-Марафону — підняти рівень безпекової грамотності населення, поширюючі світові практики з безпеки на дорозі серед українських шкіл й заохочувати дітей та підлітків втручатися у питання власної безпеки, а також підтримувати використання в українських школах світловідбивних жилетів.

Хештег-Марафон #SafetyChallenge – це проект, що реалізується в рамках Національної програми з дорожньо-транспортного травматизму дітей та молоді «Traffic Challenge».