Період проведення: 10 травня – 20 травня

Тема: Освітній марафон

Організатори ІІ етапу: учасники команди педагоги та батьки (звісно, вони можуть долучати собі у допомогу будь-яку кількість інших людей). Діти-учасники можуть допомагати у поширені інформації про подію.

Суть завдання: педагоги та батьки організовують локальні навчання для 4 груп населення:

Перша група – школярі від 12 років, студенти училищ, інститутів, університетів або інших навчальних закладів або гуртків віком від 12 років мають пройти навчання за однією або декількома програмами з переліку, що наведений нижче. В залежності від можливостей команди, епідеміологічних умов щодо COVID, та інших умов навчання може бути організоване в живу або онлайн. Онлайн-навчання може проводитися експертами, яких запросили організатори  етапу або яких допоміг залучити ваш регіональний куратор, а також можна просто пройти навчання за рекомендованими посиланнями на відео (у останньому випадку необхідно забезпечити фіксацію підтвердження кількості глядачів, а саме глядачу потрібно перейти за посиланням в описі або в закріпленому коментарі на Google-форму та заповнити її, вказавши команду, від якої отримали запрошення).  

Друга група – педагогічний колектив закладу.

Третя група  – батьки учнів закладу.

Четверта група – інші мешканці вашого населеного пункту.

Перелік тем:

  1. 5 факторів ризику у ДТП. Від чого найчастіше гинуть люди на дорозі. (Підказка: https://youtu.be/Tf7ASwLAeDE – дивитися з 07:15 хвилини).
  2. Світловідбивачі. Що це таке? Як вони працюють? Які бувають? Як їх використовують різні учасники дорожнього руху? (Підказка: https://youtu.be/T5TneJwKLU8).
  3. Системи активної безпеки у автомобілі (Підказка: https://youtu.be/ZfCKW7w5TBY дивитися з 15:00 хвилини).
  4. Захист дітей у автомобілі. Як впливають на безпеку дітей у автомобілі подушки безпеки, дитячі автокрісла, використання ременів безпеки водієм та іншими пасажирами? Чому найбезпечніше перевозити малюка задом наперед? Чому перевозити дитину у авто на руках – глупо та безвідповідально? Що робити під час ДТП, якщо у авто є дитина?  (Підказка: https://youtu.be/FHIEoSlvZQc).
  5. Правила дорожнього руху для велосипедистів. Захист велосипедистів (Підказка: https://youtu.be/vN7cpCzm0NY  – дивитися з 02:30 хвилини).
  6. Що робити на місці ДТП, надання першої домедичної допомоги (Підказки: https://youtu.be/3MMk0MUgROg).

Можна висвітлити хоч тільки 1 тему, хоч усі 6. Провести лекції можна або для кожної групи окремо, або зібрати усіх разом. Тільки по кожній групі треба вказати кількість людей окремо — для цього можна провести анкетування глядачів або попередню реєстрацію на захід. Приклад анкетування:

Цю форму заповнювати не треба, це вам приклад, як можна зробити у себе на Google-диску та попросити своїх глядачів її заповнити, щоби потім порахувати кількість представників по кожній з 4 груп.

Враховуючи обмеженість часу, ви можете не тільки організувати онлайн-лекцію, а також заохотити знайомих переглянути відео на наших YouTube-каналах Traffic Challenge i Safety Park за посиланнями, вказаними вище, як підказки. Головне проінструктуйте ваших глядачів, що їм після перегляду, щоби підтримати саме вашу команду, необхідно заповнити коротку форму, посилання на котру є в описі до відео та у прикріпленому коментарі.

2. Фіксація виконання завдань можна здійснюватися наступним чином:

  • фото-факт проведення навчання, на якому видна кількість людей та що саме вони дивляться;
  • знімок екрана (screenshot) та посилання на запис онлайн-заняття, на якому можна побачити кількість учасників.

Якщо ж ви змогли організувати перегляд відео за посиланнями (підказки), то кількість учасників ви зможете порахувати по заповненим формам зі вказанням номеру вашої команди. В чатах ми надамо всім посилання для перегляду таблиць.

Надсилаючи нам звіт, команда-учасник підтверджує, що вона є власником фото та відео-контенту, а люди, які присутні на цих матеріалах, були попереджені про те, що ведеться зйомка для звіту.  

3. Запрошувати експертів, лекторів та вести комунікацію зі сторонніми особами для реалізації завдання мають лише дорослі учасники команди. Над організацією процесу проведення самих занять, проведенням інформаційної кампанії для цільових категорій та підготовкою звітів команда має працювати разом. 

Критерії оцінки:

1) об‘єм матеріалу (вимірюється кількістю тем, які були охоплені при реалізації завдання);

2) інформаційна кампанія щодо залучення учасників навчань в усіх групах;

3) креативність та якість виконання;

4) кількість людей у кожній з груп, яких було охоплено;

5) наявність публікацій у локальних або національних ЗМІ про реалізацію завдання; 

6) кількість залучених лекторів (поліція, медики, психологи, рятувальники – в залежності від обраної теми).

7) наявність публікацій про виконання завдання у Facebook та Instagram.

Звіт №2 про свою роботу крім опублікування у соціальних мережах надсилається через заповнення Google-форми: 

https://forms.gle/qSAuzy7k4CGuLDMA7.

Дедлайн виконання завдання: 20 травня 23:59.

УВАГА! Всі заходи, що проводяться командами в рамках Хештег-Марафону #SafetyChallenge мають:

  • Не порушувати жодних правил дорожнього руху України, законів України та не утискати прав людей.
  • Бути гендерно, політично та релігійно коректними.
  • Бути екологічними (не забруднювати навколишнє середовище) та не псувати спільний громадський простір.
  • Не порушувати карантинних норм, що діють у вашій області.

Звіт подається до 23:59 20 травня включно. За кожен прострочений день подання звіту знімається 10 балів.

Бажаємо натхнення, позитивної енергії та креативних ідей!