25 травня об 11:00 у Одесі в парку ім. Т. Шевченка та І. Сюсюри в рамках Всеукраїнської кампанії “100 пунктів безпеки” з протидії ДТП за участю пішоходів, відбудеться акція із роздачі населенню «Комплектів безпеки громадян».

Це вже 3-й етап кампанії «100 пунктів безпеки», і він включає в себе роздачу 60 тис. світлоповертаючих стікерів (наліпок) серед молоді для двоколісних немоторних та електромоторних транспортних засобів у 20 містах України.

Акція із роздачі населенню «Комплектів безпеки громадян» є на сьогоднійшній день в Україні унікальною, оскільки носіння світловідбиваючих елементів на двоколісному  транспорті та в інфраструктурі міста – одна з ефективних світових практик протидії дитячій та молодіжній смертності у ДТП. 

Цей захід реалізується за підтримки Патрульної поліції, представників освіти та громадських активістів. 

До участі у акції ми – оргомітет Національної програми з попередження дорожньо-транспортного травматизму дітей та молоді “Traffic Challenge” – запрошуємо долучитись: 

  • водіїв двоколісних транспортних засобів, 
  • дітей зі шкіл та садочків, що переміщаються на двоколісних транспортних засобах, 
  • людей з обмеженими фізичними можливостями, що пересуваються на інвалідних візочках, 
  • батьків, що переміщаються по місту з дитячими візочками. 

3-етап проекту «100 пунктів безпеки» відбуватиметься  напередодні шкільних канікул. А це допоможе підготувати дітей, що пересуваються по місту на двоколісних транспортних засобах, до пересування на власному транспорті під час канікул та попереджатиме від небезпек на дорозі.

Нагадаємо, що проект «100 пунктів безпеки» складається з декількох етапів: 

  1. Позначення небезпечних місць, у яких найчастіше гинуть та травмуються діти, у навігаторі WAZE, що попереджатиме водіїв про наближення до небезпечних ділянок  (що було реалізовано у березні); 
  2. забезпечення шкіл в місцях концентрації ДТП Комплектами безпеки шкіл (що було реалізовано у квітні). Комплекти містять світловідбиваючі жилети різних розмірів та манжети.  
  3. забезпечення населення «Персональними комплектами безпеки»; 
  4. проведення Національного змагання шкіл з БДР (планується восени).